Спорт и спортни съоражения

Спорт и спортни съоражения

Община Главиница разполага с добре развити и поддържани спортни съоръжения.

Традиционни спортове са баскетбол – СК”Устрем”, футбол –ФК “Левски – 96”, волейбол и хокей на трева.

Изградените спортни бази в с. Зафирово и гр. Главиница през 1984-1987 г.

Спортни съоръжения

Община Главиница разполага с добре развити и поддържани спортни съоръжения. Изградените спортни бази в с. Зафирово и гр. Главиница през 1984-1987 г. за ученическа селска спартакиада дават възможност за провеждане на спартакиади от републикански мащаб за следните спортове: футбол, волейбол, баскетбол и лека атлетика. Освен спортните комплекси на гр.Главиница и с. Зафирово, на територията на общината съществуват и хиподрума (стадиона) в с.Сокол и спортно съоръжение в с.Ножарево. През 2005г. в община Главиница ще се проведе Национална спартакиада за малките общини.

             

                  ЦДГ “Св.Св.Кирил и Методий”                  Градски стадионгр.Главиница

ВИДОВЕ СПОРТ

Традиционни спортове са баскетбол – СК”Устрем”, футбол – ФК “Левски – 96”, волейбол и хокей на трева.

Баскетболът е страст за няколко поколения главиничани, отраснали и съзрели с великолепната игра. През 1993 година е основан Обединеният спортен клуб “Устрем”. Със съдействието на Общинската администрация материалната база се ползва по график. Създадена е и пълноценно работи детската спортна школа при СК “Устрем”. В учебно – тренировъчна дейност и състезателна дейност са ангажирани 120 деца от различни възрасти, които се развиват с помощта на спортно – педагогически кадри от общината. Целогодишно е участието в областни, зонални и републикански първенства. От две десетилетия се спазва традицията на градските турнири /мъже и жени/. По време на ежегодните коледни турнири деца и бащи мерят сили пред емоционалната публика.

В момента в община Главиница има три футболни формации: мъже, в “В” – аматьорска група, в “А” – окръжна група и две на подрастващите – деца и юноши. Общо събрание се проведе на 31.03.2004 година ФК “Левски – 96” /гр.Главиница/ в навечерието на пролетния полусезон във “В” Североизточната аматьорска група. Нов три годишен мандат на Председател получи г – н Месут Алиш – зам.кмет на община Главиница. На ход е работата по дооформяне на стадиона, за да се създадат оптимални условия за добра подготовка и провеждане на състезания. Има намеренията за създаване на тренировъчно игрище. Тъмносин е новият екип на отбора. Нов вътрешен правилник определя правилата за работа във футболния клуб.

От март 2003 година в Община Главиница е учреден спортен клуб “Хокей на трева”. Негов председател е председателя на Общинския съвет Расим Рафет. Клубът е един от седемнадесетте в страната и е единствен в Силистренска област. Отборът се състои от 11 състезатели – три възрастови групи – 10, 12 и 14 годишна възраст. Малките хокеисти от община Главиница са сред пионерите в този спорт не само в Силистренска област, но и в Североизточна България.

Лов и риболов

На територията на община Главиница по населени места съществуват ловни дружини.
Риболовът е развит по р.Дунав.

 

Печат

Полезна информация

ОБРАЗОВАНИЕ

ТУРИЗЪМ

  • Забележителности
  • Места за настаняване и хранене
  • Програма за развитие на Туризма

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ

Адрес

Данни за контакт

Карта на Община Главиница

karta na obshtina glavinitsa

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Адрес

Данни за контакт

                                                                                                
            Всички права запазени ©  2016-2020 Община Главиница.  |   Защита на лични данни
(Privacy policy)
  |   Бисквитки (Cookies)  |   Стар сайт          Вход.