Написано от Админ.

3

   На 13.11. 2020г., от 12:00 часа бе проведено националната кампания „Посланията на есенния лист”, инициирана от Националния дворец на децата (НДД).

   Целта на кампанията е да се фокусира вниманието на децата, учениците, водачите на моторни превозни средства върху необходимостта от засилване на вниманието и бдителността в есенно-зимните условия.

   Инициативата се реализира с подкрепата и съдействието на РУ на МВР – Тутракан, сектор „Пътна полиция" и Местна комисия срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни при община Главиница.

   Учениците от ОУ „Отец Паисий“ с. Стефан Караджа  участваха в кампанията с голям ентусиазъм  и желание. Учениците от основното училища подаряваха на водачи на преминаващи автомобили изписани на листчета свои послания за безопасно поведение на пътя и брошури за „Отговорно шофиране“. Те напомняха на шофьорите да спират на пешеходни пътеки, да пазят малките на пътя и да бъдат по-толерантни. Малчуганите оставяха своеобразния подарък и върху стъклата на паркираните автомобили. Заедно с тях бяха и служители на „Пътна полиция“ в ОДМВР-Тутракан.

2 4

 

Печат