ИНФОРМАЦИЯ

            На 01.07.2021 г. кметът на община Главиница г-н Неждет Джевдет подписа административен договор  №BG05M9OP001-1.096-0053-C01 „Детски кът за децата на работещите в Община Главиница “.

            Проектът е с продължителност 18 месеца.

            Обща стойност: 148 640.49 лв.

Основна цел на проекта е : Проектът цели осигуряване условия за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот на служителите в Община Главиница, чрез създаване на кът за деца. Това ще спомогне за превенция на отсъствието от работа, допринасяйки за улесняване достъпа до заетост за работещите родители в администрацията. Чрез създаването на социална придобивка за съчетаване на семейния с професионалния живот, от една страна се цели запазване равнището на трудовата и икономическа активност на родителите от община Главиница, а от друга - запазване качеството на работната сила, повишаване мотивацията за труд и производителността на труда на персонала.

Дейности по проекта:

-Осигуряване на социални придобивки в предприятията (кът за деца), посредством адаптиране и оборудване на подходящо помещение за полагане на почасови грижи за деца.

-Подбор на безработни лица, регистрирани в ДБТ, за определяне на възможностите им за включване в заетост и/или в обучение при необходимост, свързано с полагане на грижи за деца.

- Предоставяне на обучение на безработни лица за придобиване на умения за полагане на грижи за деца.

-Включване на безработни лица в субсидирана заетост при работодател за почасово или целодневно полагане на грижи за деца за период до 12 месеца.

 

Печат

Полезна информация

ТУРИЗЪМ

  • Забележителности
  • Места за настаняване и хранене
  • Програма за развитие на Туризма

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ

Адрес

Данни за контакт

Карта на Община Главиница

karta na obshtina glavinitsa

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Адрес

Данни за контакт

                                                                                                
            Всички права запазени ©  2016-2020 Община Главиница.  |   Защита на лични данни
(Privacy policy)
  |   Бисквитки (Cookies)  |   Стар сайт          Вход.