LOGO ПРОЕКТ BG05M9OP001 2.109 0002 C01

 ПРОЕКТ: № BG05M9OP001-2.109-0002-C01

 

"СОЦИАЛНО ПРИОБЩАВАНЕ НА УЯЗВИМИТЕ, ЕТНИЧЕСКИТЕ И МАРГИНАЛИЗИРАНИТЕ ГРУПИ В ОБЩИНА ГЛАВИНИЦА, ЧРЕЗ  СОЦИАЛНО -ТРУДОВА И ЗДРАВНА ИНТЕГРАЦИЯ" 

На 21.10. / четвъртък/ 2021 г. в залата на Домашен социален патронаж се проведе еднодневна кампания за повишаване на информираността относно ""Насърчаване на семейното планиране и отговорно родителство целевата група" по проект №BG05M9OP001-2.109-0002-С01 „Социално приобщаване на уязвимите, етническите и маргинализираните групи в община Главиница, чрез социално-трудова и здравна интеграция“

            Събитието се организира от Община Главиница в изпълнение на Дейност 4  „Повишаване на информираността относно социалните и здравни права на целевата група“ от проекта.Основната цел на информационната кампания е да се изгради правилен подход за ефективно справяне със здравните проблеми на една от малцинствените групи чрез превенция на сексуално-рисково поведение и насърчаване на репродуктивно здраве.

В него участие взеха 25 лица от целевата група.

Изнесена беше презентация на тема „Семейно планиране и репродуктивно здраве“.  На  представителите на целевата група  се предостави информация за семейно планиране  и начини за избягване на забременяване - контрацептивни методи. Представиха се пред участниците видовете контрацептивни методи и рискове, свързани с бременност и раждане в подрастваща възраст. Съвместно с присъстващите се търсиха начини за преодоляване на ранни бракове и други патриархални практики, имащи негативно влияние върху социалното включване на младите хора от маргинализираните общности.

            Кампанията приключи с дискусия, относно трудностите в населеното ни място и необходимостта от обучение, и предоставяне на възможност за въпроси от страна на участниците. Присъстващите споделиха проблеми, с които се сблъскват в ежедневието.

01

02

 

 

 

 

Печат

Полезна информация

ТУРИЗЪМ

  • Забележителности
  • Места за настаняване и хранене
  • Програма за развитие на Туризма

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ

Адрес

Данни за контакт

Карта на Община Главиница

karta na obshtina glavinitsa

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Адрес

Данни за контакт

                                                                                                
            Всички права запазени ©  2016-2020 Община Главиница.  |   Защита на лични данни
(Privacy policy)
  |   Бисквитки (Cookies)  |   Стар сайт          Вход.